Sider

torsdag den 5. januar 2012

DIY - betræk til ammepude

Så fik jeg langt om længe taget fat på syningen. Det var svært at komme i gang, men nu jeg har fået gjort noget ved det, så har jeg virkelig fået blod på tanden...! Jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet. Stoffet har jeg købt i Stof og Stil, lynlåsen ligeså, mens selve ammepuden er min gamle fra Noah. Jeg har tilføjet bomuldspipingbånd (et begreb jeg ikke havde hørt, før jeg stod i butikken), fordi jeg så det på en af de dyre puder, man kan købe. Det så smart ud - og jeg er glad for, at jeg tilføjede detaljen.

Jeg har købt alt for meget stof, så jeg tror, at jeg laver en ekstra :-)

Materialer:
- 1 m stof (bredde 110 cm) - jeg valgte patchwork materiale.
- 55 cm lynlås, "usynlig" spirallynlås i hvid.
- Bomuldspipingbånd, rød (fås i pakker med 5 m).
- Tråd i passende farver - jeg valgte hvid.

Husk at vaske stof og bånd først! Så er du på forkant med, at stoffet nok kryber under første vask.

Jeg tegnede et mønster op efter min gamle ammepudes betræk. Det satte jeg fast med nåle til stoffet, som jeg så klippede ud af. Det var ret nemt, men tog lidt tid, fordi jeg var meget omhyggelig. Så stod jeg med de to dele. Klar til første del: Sætte lynlåsen fast.

Vær opmærksom på at vende delene ordentligt første gang. Så slipper man får at pille op og starte forfra ;-) Jeg startede med lynlåsen, fordi jeg havde brug for noget at måle efter, når båndet skulle på. Jeg satte en nål i de tre yderpunkter, siderne og øverst, så det ikke gled for meget. Derefter blev lynlåsen omhyggeligt sat fast med nåle - mod stoffets front, kant mod kant. Det er lettest, hvis lynlåsen er åben - også når den efterfølgende sys.

Så blev det pipingbåndets tur. Jeg gav en ekstra cm ved både start og slut, så jeg havde lidt at arbejde med, når det skulle lukkes af. Derefter satte jeg det helt ind til lynlåsen og begyndte ellers at sætte nåle i for at holde det sammen. Denne gang satte jeg det sammen mod stoffets vrang - begge sider på samme tid.

Husk at have lidt af lynlåsen åben, så betrækket kan vendes til sidst.

Så stod det på syning, syning, syning. Og til sidst blev enderne lukket godt af, så de ikke gik op. For den øvede tager det nok et par timer, men for mig tog det to dage (jeg var så også nødt til at køre hjem og få vasket stoffet, for det havde jeg glemt alt om!). Så den første dag brugte jeg måske 2,5 time og den næste 3 timer. Det er altså ikke et svært eller uoverskueligt projekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar